Ada Macovei despre evaluarea directorilor: “Asigurarea cresterii calitatii in educatie este punctul de pornire pentru o evaluare obiectiva”!

Ada Macovei despre evaluarea directorilor: “Asigurarea cresterii calitatii in educatie este punctul de pornire pentru o evaluare obiectiva”!

 ADA MACOVEI  

Pana pe data de 1 septembrie, toti directorii si directorii adjuncti ai unitatilor de invatamant din judet vor fi evaluati si vor primi calificative. In cazul in care calificativul primit este “nesatisfacator, se va desface contractul de management.

Evaluarea directorilor şi directorilor adjuncţi de la unităţile de învăţământ se face anual prin autoevaluare potrivit fişei postului şi prin punctarea activităţilor de învăţământ realizate în afara celor prevăzute în fişa postului, solicitate de organele ierarhic superioare.

Fişa de evaluare a directorului adjunct este avizată de director, de inspectorul şcolar teritorial şi de inspectorul şcolar general adjunct, iar fişa directorului de către inspectorul şcolar teritorial şi inspectorul şcolar general. Inspectorul teritorial are obligaţia de a consulta personalul şcolii şi colectivul de elevi referitor la respectarea deontologiei profesionale de către director.

Fişele sunt analizate în Consiliul de Administraţie al ISJ la care participă cu statut de observator un reprezentant desemnat de fiecare federaţie sindicală reprezentativă la nivel de ramură conform legii şi care, în prezenţa persoanelor în cauză, decide asupra punctajului final.

“Se depune o fisa de autoevalaure, insotita de un raport pe care fiecare persoana il intocmeste pe baza fisei postului si a contractului de management, daca are asemenea contract. Este clar ca prima conditie este asigurarea cresterii calitatii in educatie in unitatea respectiva si cred ca acesta este punctul de pornire pentru o evaluarea obiectiva, de care ar trebui sa tina cont in primul rand persoanele care se autoevaluareaza, dupa care inspectorii de specialitate care procedeaza la evaluarea dosarelor depuse si la o inspectie in unitatea de invatamant", a spus Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
13

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
33

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
27

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...