Liliana Teodoriu, cercetata in stare de libertate! - Vezi cum explica avocatul doctoritei masura data de magistrati!

Liliana Teodoriu, cercetata in stare de libertate! - Vezi cum explica avocatul doctoritei masura data de magistrati!
Magistratii Tribunalului Botosani au respins noaptea trecuta cererea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani pentru arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a medicului Liliana Teodoriu, acuzata de luare de mita in forma continuata.

Doctorita va fi cercetata in stare de libertate.

"Masura arestarii preventive a fost inlocuita cu prevederile art. 145 din Codul de Procedura Penala, respectiv masura obligarii de a nu parasi localitatea, fara incuviintarea organului care a dispus aceasta masura si interdictia de a lua legatura cu persoanele implicate in acest dosar. Practic, masurile care s-au dispus sunt cele mai drastice, dupa masura arestarii preventive. Ne asteptam la o astfel de decizie a judecatorului, de a respinge cererea de arestare preventiva, pentru ca arestarea preventiva se dipune in cazuri extreme. Aceasta punere in libertate nu afecteaza cu nimic derularea anchetei, pentru ca dumneaei oricum nu mai poate sa isi exercite functia. In plus doamna este bolnava, urmeaza un tratament in forma continua", a spus in aceasta dimineata Ioan Salavastru, unul dintre avocatii medicului Liliana Teodoriu, in exclusivitate pentru Stiri Botosani.

Daca in prima zi, cand a fost ridicata de procurori si dusa in arestul IPJ, medicul Liliana Teodoriu a refuzat sa faca orice fel de declaratii, in cursul zilei de miercuri aceasta si-a schimbat atitudinea.

"Doamna a dat declaratii in fata instantei si a raspuns la toate intrebarile care i-au fost adresate. I-am explicat ca este bine sa coopereze, sa colaboreze", a adaugat avocatul acesteia.

Procurorii pot face recurs la decizia magistratilor Tribunalului Botosani.

Alaturi de medicul Liliana Teodoriu, in acest dosar sunt cercetate alte trei persoane, tot in stare de libertate, respectiv  Honciuc Brandusa Elena, asistent generalist in cadrul Comisiei de Evaluare si expertiza medicala a Casei Judetene de Pensii Botosani, Teodoriu Liviu Gheorghe, inginer, sotul doctoritei invinuite, si Istoc Gica, pensionar. Acestia sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita in forma continuata.


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
10

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
52

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
45

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...