CJ refuza sa plateasca un expert angajat sa faca lumina la Memorialul Ipotesti!

CJ refuza sa plateasca un expert angajat sa faca lumina la Memorialul Ipotesti!
Daca expertiza contabila la Memorialul Ipotesti se afla, la ora actuala, in perioada de redactare a raportului, constatandu-se un prejudiciu de 1 miliard de lei vechi la obiecte de inventar, pe zona de bunuri culturale situatia nu se prezinta satisfacator pentru Consiliul Judetean.

Mai exact, spune vicepresedintele CJ Catalina Lupascu, pentru bunurile culturale, expertul angajat nu a raspuns punctual la obiectivele stabilite de catre prim-procuror si a inaintat un material cu multe lipsuri, ce nu poate fi luat in calcul la ancheta.

"Din acest motiv noi nu l-am platit, pentru ca nu si-a facut treaba. Preferam sa spuna de la inceput ca nu doreste sa colaboreze cu Memorialul Ipotesti", a declarat Catalina Lupascu.

Conform informatiilor furnizate de vicepresedintele CJ, la Memorialul Ipotesti s-a ajuns la un prejudiciu de 3 miliarde lei vechi, prejudiciu estimat de Memorial cand s-a deschis actiunea judecatoreasca.

"Acum s-a solicitat nominalizarea unui alt expert pentru evaluarea pe zona bunurilor culturale. Urmeaza ca acest lucru sa se intample in perioada imediat urmatoare. Ne dorim ca si pe aceasta zona sa se clarifice situatia. Ulterior, documentele se vor depune in instanta, urmand a se folosi toate caile legale pentru recuperarea daunelor de la cei care au semnat diferite documenete, respectiv contabilul-sef Silvia Musat, fostul director Valentin Cosereanu si celelalte comisii, pentru ca acolo multe din lucruri s-au intamplat prin nestiinta personalului pe ceea ce semneaza, au fost unele comisii care au preluat obiecte de inventar, au semnat documente dar in contabilitate nu au fost reflectate corect", a precizat Catalina Lupascu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
282

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
411

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...