Medicii de familie din Botosani au hotarat: fara retete si bilete de trimitere timp de 5 zile!

Medicii de familie din Botosani au hotarat: fara retete si bilete de trimitere timp de 5 zile!

 DORU CULICIANU  

Medicii de familie din Botosani raman fermi pe pozitii si spun ca refuza sa semneze noul contract-cadru cu Casa de Asigurari de Sanatate, pe motiv ca prevederile acestuia ii condamna la faliment. Vechiul contract cadru a expirat pe 31 mai si de pe 1 iunie ar fi trebuit semnal noul-contract cadru.

Insa, la fel cum s-a intamplat si luna trecuta, cel mai probabil se va incheia un nou act aditional, de aceasta data pe baza noilor norme, urmand ca noul contract sa se parafeze incepand cu 1 iulie.

120 de medici de familie din intreg judetul au participat, miercuri, la Adunarea Generala a Asociatiei Medicilor de Familie din Botosani si au hotarat ca timp de 5 zile sa acorde doar consultatii gratuite, fara a elibera retete sau bilete de trimitere sau orice fel de document stipulat in contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“S-a analizat punct cu punctele noile norme, afisate si pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate, s-au facut propuneri si corecturi, pe care le-am trimis colegilor nostri de la Societatea Nationala a Medicilor de Familie, pentru a le trimite mai departe la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si la Ministerul Sanatatii.

Medicii prezenti astazi (n.r. miercuri) la intalnire au hotarat ca timp de 5 zile sa se prezinte la cabinete si sa acorde consultatii gratuite, insa neavand contract cu Casa nu vor elibera retete sau bilete de trimitere catre spital sau laboratoare. Sunt realist ca nu toti colegii mei vor lua parte la acest demers, pentru ca in judet sunt 160 de medici, si nu stim cei 40 care nu au venit la intalnire, ce decizie au luat", a declarat medicul Doru Culicianu.

Acesta sustine ca in cazul in care nu se va tine cont de doleantele medicilor de familie, urmatorul pas este falimentul.

“Le dam un ragaz de 5 zile decidentilor sa se aseze la masa tratativelor. Daca nu vor tine cont de doleantele noastre, nu vom semna nici actul aditional, pentru ca este intocmit pe baza noilor norme. Daca dupa cele 5 zile nu avem un raspuns pozitiv, urmeaza falimentul si moartea lenta a cabinetelor medicilor de familie si cel mai probabil se va activa in sistemul privat. Ne cerem scuze pacientilor, dar nu este vina noastra", a declarat medicul Doru Culicianu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
214

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
317

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...