130.000 de lei pentru un nou padoc de caini, in cartierul Tulbureni!

130.000 de lei pentru un nou padoc de caini, in cartierul Tulbureni!
Consilierii locali au aprobat in cadrul sedintei de joi alocarea sumei de 130.000 de lei, din bugetul local, pentru realizarea unui adapost de caini, in zona Tulbureni.

Noul padoc urmeaza a fi construit pe un teren in suprafata de 2.800 de metri patrati, situat in vecinatatea Statiei de epurare de la Tulbureni, iar dupa finalizare acesta va fi predat in folosinta gratuita unei organizatii/asocieri de organizatii neguvernamentale care isi vor manifesta interesul de a-i asigura functionarea.

Adapostul va functiona in baza unui regulament elaborat de organizatia/asocierera de organizatii si aprobat de Consiliul Local. De serviciile adapostului va beneficia o treime din populatia canina capturata pe teritoriul municipiului Botosani, dar nu va fi depasit numarul locurilor de cazare existente in adapost.

In cazul in care vor exista mai multe solicitari de exploatare a adapostului, selectia se va face de catre o comisie numita de Consiliul Local pe baza urmatoarelor criterii: experienta asociatiei in gestionarea adaposturilor pentru animale fara stapan: gradul de acoperire a necesarului de servicii medicale, utilitati, hrana, ingrijire si paza, ponderea resurselor financiare alocate de asociatie/fundatie pentru functionarea adapostului in bugetul de venituri si cheltuieli al acesteia.

In cazul in care nu vor exista solicitari din partea ONG-urilor, adapostul va fi administrat de Serviciul Public de Administrare Baze Sportive si Zone de Agrement.

Consilierul local Gheorghe Vazdoaga a atras atentia ca va fi dificil sa se gaseasca o asociatie sau organizatie care sa se ocupe de administrarea padocului, cu toate serviciile pe care pe presupune o astfel de activitate.

"Acei caini care vor fi in padoc au nevoie, in mod continuu, de hrana, asistenta medicala si intreb daca un ONG are posibilitatea sa asigure aceasta continuitate, pentru ca ei lucreaza doar din donatii. Vine cineva si le da un sac de mancare, vine altcineva si face un control medical gratuit, dar e un mod defectuos de organizare. Vom gasi foarte greu un ONG. Ei nu au niste fonduri continue, ci in functie de cat aduna", a spus Gheorghe Vazdoaga.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
10

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
374

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
219

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...