Seful DADR, apostrofat de prefect. "Nu cred ca am omorat pe nimeni venind in sprijinul producatorilor", se apara Delibas!

Seful DADR, apostrofat de prefect. "Nu cred ca am omorat pe nimeni venind in sprijinul producatorilor", se apara Delibas!
Directia Agricola a intrat in vizorul prefectului Cristian Roman, si asta dupa ce reprezentantul Guvernului in teritoriu a aflat ca in sediul institutiei isi desfasoara activitatea si Asociatia de Ovine si Caprine Moldoovis Botosani. Roman a cerut directorului institutiei sa ii prezinte contractul si documentele in baza carora aceasta asociatie functioneaza intr-un spatiu public.

"E domeniu public, va jucati cu domeniul public? O sa fac verificare pe treaba aceasta", a spus prefectul Cristian Roman.

De partea cealalta, directorul Directiei Agricole, Cristian Delibas, sustine ca nu a facut nimic ilegal si ca totul a fost facut in interesul fermierilor.

"In fiecare an, de cand exista legislatia in vigoare ca asociatiile de crescatori de animale sa vizeze acea cerere de subventie, am venit in sprijinul producatorilor agricoli, pentru a le usura munca, de a depune acea cerere de subventie. Acea asociatie Moldoovis sta sub o scara, a fost o solicitare prin care am aprobat ca o persoana desemnata de ei sa vina, dar ei au sediul in alta parte. Nu cred ca am incalcat legislatia prin venirea in sprijinul producatorilor agricoli. Nu cred ca am omorat pe nimeni cu acea actiune de a veni in sprijinul producatorilor", a spus Cristian Delibas, directorul DADR.

Acesta a spus ca o astfel de asociatie isi desfasoara activitatea si in sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. 

Ion Constantin, directorul APIA, a tinut sa precizeze, la randul sau: "Am primit chiar astazi adresa de la Ministerul Agriculturii si APIA Bucuresti sa nu facem confuzie intre asociatiile de ovine si institutiile publice. Ca atare, ni s-a interzis sa acordam in spatiile publice, in special in spatiile APIA, loc pentru cei de la asociatiile de ovine. Intr-adevar am discutat cu cealalta asociatie, sa gasim un loc in sediu, dar incepand de astazi pleaca si rog ca acelasi lucru sa se intample si la DADR". 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
142

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
160

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
117

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...