AXINTE: "Este primul an cand un profesor vrea sa devina invatator"

AXINTE: "Este primul an cand un profesor vrea sa devina invatator"
In perioada 9-10 mai vor avea loc sedintele publice pentru rezolvarea restrangerilor de activitate si a cazurilor de pretransfer. Dupa aceasta etapa, listele cu posturile disponibile la nivelul judetului vor fi reactualizate, pentru celelalte etape, respectiv detasarea in interesul invatamantului si concursul national de titularizare.

"Noi am solicitat ca in prima zi sa fie sedinta petru profesori, pentru ca o parte din invatatori si educatori care au studii ar vrea sa treaca profesori. Este insa primul an cand un profesor vrea sa devina invatator, avem si astfel de cazuri", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

In ceea ce priveste restrangerile de activitate, chiar daca au prioritate, nu vor putea fi rezolvate toate cazurile. Cele mai mari probleme sunt la disciplinele tehnice, la maistri.

"Exista si posibilitatea somajului la aceste categorii. Daca nu se poate rezolva restrangerea de activitate anul acesta, persoana respectiva ramane titular al sistemului un an de zile si i se va da posibilitatea de detasare pe un post necalificat si eventual la anul, prin aparitia unui post, va avea prioritate sa il ocupe. Posturile aceastea din invatamtnul tehnic si de maistri sunt afectate intr-o masura foarte mare, pentru ca si invatamantul profesional si cel tehnic a fost gandit spre desfiintare", a adaugat liderul LSI.

La etapa de pretransfer si la restrangeri de activitate participa peste 400 de cadre didactice.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
586

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
213

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
166

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...