Primari botosaneni in misiune prin Europa - Vezi ce obiective vor scalda privirile alesilor!

Primari botosaneni in misiune prin Europa - Vezi ce obiective vor scalda privirile alesilor!

 Londra, Palatul Buckingham  

Mai multi primari din judet, impreuna cu o serie de oficialitati ale judetului, printre care si sefi de institutii, participa in perioada 28 aprilie-9 mai la o misiune economica in Anglia, Franta, Germania si Scotia.

Primarii plecati in aceasta misiune, proveniind de la toate formatiunile politice, sunt Vasile Capota (Mitoc), Trofin Stelica Marinica (Dangeni), Marcel Chelariu (Suharau), Neculai Stratulat (Baluseni), Romica Magopet (Ibanesti), Laurentiu Barbacariu (Mihaileni), Dumitru Chelariu (Pomarla), Ioan Burciu (Ripiceni), Marinel Stredie (Cristinesti), Florin Olaru (Rauseni), Costinel Ciubotariu (Sulita), Voicu Muraraiu (Vladeni), Marcel Marcu (Lunca), Gianin Loredan Buraga (Mihalaseni), Ioan Toma (Braesti).

In cadrul misiunii, denumita "Misiunea Economica GAL-uri Uniunea Europeana: Anglia, Franta, Germania, Scotia, 28 aprilie – 9 mai 2011", delegatia din Botosani va avea intalniri cu reprezenantii GAL-urilor (n.r., Grupuri de Actiune Locala) din diferite regiuni. Astfel,  reprezentantii administratiilor locale vor avea intalniri cu cei ai GAL-urilor din Region Hausruckwald-Vöcklatal, Regionalverband Sauwald si Römerland Carnuntum la Seminarzentrum Haus Römerland Carnuntum, Fischamenderstr si ai GAL-ului LEADER AVMK & Chilterns.

Misiunea economica este insa si un bun prilej de vizitare a numeroaselor obiective turisitice ce se gasesc in aceste tari. Pe agenda figureaza, in Franta, un tur panoramic al "Orasului Luminilor" - Paris, vizite la Gradinile Trocadero si Palatul Chaillot, Grand Palais si Petit Palais, Podul Alexandre III si Domul Invalizilor.

La Londra, primarii pot vizita Muzeul Sherlock Holmes, Madame Tussauds, Piata Trafalgar si Columna lui Nelson, Whitehall, London Bridge, Downing Street & Cabinet War Rooms, Big Ben si Cladirea Parlamentului, Westminster Abbey, Catedrala Sf. Paul, Tower Bridge, Turnul Londrei, Palatul Buckingham, Oxford Street, Piccadilly Circus, Gradina Zoologica.

In Programul misiunii este trecuta si vizita la cel mai mare centru universitar din Oxford.

Delegatia va face o scurta oprire si pentru a vizita orasul York. Se incepe cu vizitarea Centrului Jorvik Viking – se trece printr-un adevarat "tunel al timpului" pentru a ajunge intr-un sat viking din secolul al X-lea, se continua cu o plimbare prin labirintul de alei antice Shambles, se admira cladirile de lemn medievale cum este Merchant Adventurers’Hall. Apoi, se viziteaza York Minster – cea mai mare catedrala din tara, locul in care Constantin cel Mare a fost declarat imparat.

Delegatia va ajunge si la Manchester – capitala Angliei de nord, unde se viziteaza Barton Arcade, Centrul Lowry – un complex de galerii de arta, teatre, magazine si restaurante, Catedrala Manchester, The Shambles, Primaria, Urbis – un nou tip de muzeu, care prezinta viata din diferite orase ale lumii. Vizite vor fi facute si in Frankfurt si Viena.

Nu se cunoaste, deocamdata, sursa finantarii acestei misiuni, organizata de Asociatia Comunelor.


 

 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
80

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
74

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
16

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...