500 de angajati ai DGASPC au castigat in instanta cei 25% taiati din salariu!

500 de angajati ai DGASPC au castigat in instanta cei 25% taiati din salariu!
Aproximativ 500 de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani au castigat in instanta cei 25% taiati de Guvern anul trecut. Potrivit presedintelui Sindicatului Impact, Nicolae Macovei, cei care au primit pana acum sentinte definitive si executorii fac parte din randul salariatilor contractuali, urmand ca pana la finalul acestei luni sa fie un nou termen si pentru functionarii publici, aproximativ 300 la numar.

“Am primit comunicarile de la Tribunalul Botosani, la inceputul acestei luni. Sentintele sunt favorabile pentru salariatii contractuali, pentru functionarii publici urmand a avea un nou termen luna aceasta, la instanta de contencios administrativ. Sentintele sunt defitinitve si executorii, nu irevocabile, deci ele sunt atacabile cu recurs in termen de 10 de catre conducerea Directiei", a declarat Nicolae Macovei,  presedintele Sindicatului Impact.

Cum era de asteptat, conducerea unitatii va ataca hotararile cu recurs la Curtea de Apel Suceava.

“Suntem in termenul legal de recurs, am dat hotararile la serviciul juridic, se lucreaza la formularea recursurilor. Teoretic, cel putin, aceste hotarari pot fi puse in executare, insa a pune acum o majorare de 25% pe fondul de salarii, la ziua de astazi si din punctul meu de vedere si al Sindicatului, cred ca ar insemna o catastrofa pentru institutie. Nu sunt bani acum si nu permite bugetul o majorare a fondului de salarii cu 25%. Vom purta o discutie, insa este obligatia mea de serviciu, dar si a juristilor, sa atace cu recurs aceasta hotarare. Daca va ramane irevocabila, in actuala forma, atunci chiar va trebui gasita o solutie concreta de rezolvare a problemei", a precizat Liviu Radasanu, directorul DGASPC.

Conducerea Sindicatului Impact a deschis de curand actiuni in instanta in numele a aproximativ 900 de membri de sindicat, prin care s-a solicitat reincadrarea conform legii.

“Am cerut aplicarea corecta a legii salarizarii pentru anul acesta, pe motiv ca reincadrarile s-au facut cu incalcarea legii si aplicarea unui ordin al ministrului muncii care incalca flagrant legea salarizarii", a spus presedintele Sindicatului Impact.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
605

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
81

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
109

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...