Elevi botosaneni premiati de Universitatea "Stefan cel Mare" - VEZI LISTA!

Elevi botosaneni premiati de Universitatea "Stefan cel Mare" - VEZI LISTA!
La Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava, în perioadele 19-20 şi 26-27 martie 2011, s-a desfăşurat prima parte a Concursului regional "Student pentru o zi", ediţia a IV-a.

Această primă etapă a oferit oportunitatea unei experienţe academice universitare, într-un context competitiv, pentru 490 de liceeni reprezentând mai mult de 60 de colegii/licee/grupuri şcolare din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi. Aceştia s-au înscris în competiţie la disciplinele Limba şi Literatura Română, Limba şi Literatura Engleză, Geografie, Istorie, Informatică, Economie, Limba şi Literatura Franceză, Fizică, Limba şi Literatura Spaniolă, Ştiinţe Socio-umane, Electronică şi Automatizări, Biologie, Limba şi Literatura Germană.

Comisiile de evaluare, formate din profesori ai universităţii sucevene, au decis acordarea a 28 premii I, 51 premii II, 80 premii III.

Liceenii premianţi au primit din partea Universităţii premii în bani şi obiecte în valoare de peste 15 000 lei, 39 dintre ei obţinând şi dreptul de a studia fără taxă în cadrul universităţii sucevene începând cu anul universitar următor, scrie newsbucovina.ro.

"Experienţa oferită de Universitatea Suceava vine în întâmpinarea nevoilor elevilor din clasele a XII-a de autocunoaştere a potenţialului de învăţare academică, de explorare şi experimentare în sensul dezvoltării personale, academice şi a carierei. De asemenea, acest context competitiv propune un cadru de deschidere către comunitate, de promovare a universităţii din perspectiva resurselor academice, umane şi materiale", a declarat coordonatorul concursului, conf. univ. dr. Mihai Dimian.

Potrivit acestuia a doua etapă a concursului este dedicată elevilor din clasele a XI-a şi se va desfăşura în perioada 21-22 mai 2011. Organizatorii aşteptă propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a la adresa 1zi@usv.ro sau pe fax la numărul: 0230-520081.

INTRA AICI PENTRU A VEDEA LISTA CU PREMIANTII

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) INFORMARE din partea Primăriei comunei Mihai Eminescu

astăzi, 16:56
4

1. Primăria comunei Mihai Eminescu vă aduce la cunoștință că, în conformitate cu prevederile Ordinul  Prefectului Județului Botoșani nr. 200/19.03.2024 și  ale HCL -ului nr. 4...

Elevii dintr-un oraș din Botoșani și-au dat „întâlnire” cu jandarmii!

astăzi, 15:54
41

Elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir" din Darabani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă desfășurată de jandarmii botoșăneni.Discuțiile cu liceenii s-au...

Candidații pentru funcțiile de primar și consilieri locali în comuna Mihai Eminescu și-au depus candidaturile!

astăzi, 15:31
168

Verginel Gireadă, candidatul din partea Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al comunei Mihai Eminescu, și-a depus candidatura la Biroul Electoral de ...