Protestul poate fi stins daca autoritatile garanteaza ca profesorii isi vor primi salariile, spun liderii de sindicat!

Protestul poate fi stins daca autoritatile garanteaza ca profesorii isi vor primi salariile, spun liderii de sindicat!
Liderii de sindicat vor garantii din partea autoritatilor ca profesorii isi vor primi banii in luna aprilie! Daca Primaria va intocmi un document oficial, conflictul se va detensiona, crede Maria Tiprigan, care a precizat ca actul va fi transmis in scoli imediat ce autoritatile vor accepta sa il intocmeasca. 

"Am cerut sa se dea salariile conform legii, nu trunchiate, ci in procent de 100%. Noi am promis membrilor nostri de sindicat aflati in protest ca nu vom accepta sub nicio forma nicio oferta, iar acum singura varianta pentru a se detensiona acest conflict ar fi alocarea unui avans de 90-92%, cum s-a dat la Dorohoi, urmand ca in aprilie sa primim diferenta. Fara a se plati acele viramente catre stat, si poate in acest fel se va ajunge la o intelegere din partea colegilor", a declarat Maria Tiprigan, lidera SIP la nivelul judetului Botosani.

Intelegerea, spune Maria Tiprigan, va fi parafata printr-un document oficial cu titlu de garantie.

"Noi vrem o garantie, ceva oficial, ca sa transmitem in scoli un document parafat, nu oricum, pe baza de vorbe. De aceea ne-am deplasat la Prefectura si la Primarie, am transmis toate acestea doamnei Zaiceanu de la Primarie, pentru ca domnul primar nu este", a completat Maria Tiprigan.

Lidera SIP spune ca banii disponibili in acest moment inca nu au intrat pe carduri, intrucat "trebuie sa se faca programari de plata in functie de garantia oficiala solicitata".

Ramane de vazut daca aceasta garantie va fi semnata de reprezentantii Primariei, dar, si mai important, daca ea va fi acceptata de profesorii aflati in grava, care s-au declarat impotriva oricaror primisiuni sau intelegeri, e fiind dispusi sa renunte la proteste doar in momentul in care li se vor vira salariile integral pe carduri.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
780

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
247

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
209

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...