500 de lei, atat va primi fiecare cadru didactic!

500 de lei, atat va primi fiecare cadru didactic!
Solutia gasita de sindicate, autoritati si sefa ISJ Botosani a starnit indignarea dascalilor adunati in fata Prefecturii! Discutia care a avut loc in cabinetul prefectului a avut drept scop gasirea unei solutii pentru ca profesorii sa beneficieze de salarii, fiind inaintata propunerea ca fiecare cadru didactic sa primeasca sume de pana in 500 de lei avans pentru luna februarie, iar la inceputul lunii aprilie sa primeasca diferenta.

"Dupa atatea ore de discutii cu domnul prefect si cu domnul Turcanu (Radu Turcanu, directorul Directiei de Finante, n.r.), am analizat cum putem debloca situatia din invatamant. Nu prea sunt bani si asta o stiam. Daca Guvernul nu da niciun semn pentru noi, propunerea Institutiei Prefectului a fost sa se dea un avans de pana la 500 de lei si restul banilor - adica diferenta pe februarie - urmand sa se dea pe 1-2 aprilie, plus salariul integral pe martie. Aceasta a fost solutia pentru ca atatia bani sunt acum in Trezorerie. S-a propus pana la 500 de lei", a declarat Maria Tiprigan, lidera SIP.

In acest moment, in Trezorerie sunt 10 miliarde lei vechi, suma urmand sa se imparta la fiecare profesor.

"Am facut o convocare pentru profesorii care protesteaza si pentru liderii de sindicat sa ne intalnim la 14.30, astazi, in Aula Colegiului "A.T. Laurian", pentru a vedea daca accepta solutia propusa", a spus Liviu Axinte, lider LSI.



Profesorii au respins din start propunerea, ei spun ca nu accepta sub nicio forma solutia data de autoritatile locale si ca sunt dispusi sa continue protestul pana cand primesc salariile integral.

"Se cauta in continuare solutii, nu tine de ISJ. Noi suntem de partea cadrelor didactice, intotdeauna am spus ca isi merita salariile, dar facem inca o data apel la intelegere. Nu tine de ISJ, nu putem face nimic, noi am facut toate demersurile ce trebuiau facute. Ca intotdeauna, copiii sunt cei care pierd cel mai mult, ei sunt cei mai expusi", a declarat, la iesirea din Prefectura, Ada Macovei, inspector scolar general.

Dupa discutia de la Prefectura, cei doi lideri de sindicat au fost invitati in cabinetul primarului Catalin Flutur.

"I-am spus domnului primar ca ne vom intalni cu colegii la 14.30 si l-am rugat sa transmita primului ministru sa urgenteze transferul sumelor catre Finantele Publice Botosani, pentru salarii 100%, nu faramituri, nu procente, pentru ca nu mai putem accepta sa muncim degeaba", a precizat, la iesirea din Primarie, Maria Tiprigan.

"Domnul primar ne-a asigurat ca din partea Primariei s-au facut toate demersurile si ne asigura ca va avea interventie si pe linie politica, pentru rezolvarea problemei", a mentionat si Liviu Axinte.  


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1190

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...