ROMAN: "Nu am stiut ca sunt scoli care nu au deloc bani pentru plata salariilor!"

ROMAN: "Nu am stiut ca sunt scoli care nu au deloc bani pentru plata salariilor!"
Un grup de cinci persoane, format din lideri de sindicat de la mai multe unitati de invatamant din municipiul Botosani, au mers luni in audienta si la prefectul Cristian Roman.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu le-a spus cadrelor didactice ca nu stia despre aceasta situatie, si anume aceea ca unele scoli nu au deloc bani pentru plata salariilor pe luna februarie, si le-a promis ca va face toate demersurile pentru rezolvarea situatiei. Totodata, prefectul le-a cerut cadrelor didactice sa se intoarca la catedra.

"Le-am transmis un singur lucru, pentru a ma avea partener de dialog, minima conditie pe care o pun este sa mearga la catedra. Astazi am aflat ca exista o problema, ca nu au luat deloc salariile, nu este vorba numai de diferentele provenite din hotarari judecatoresti, ci e vorba de faptul ca nu au luat salarii si nu au alocare bugetara pentru acest lucru. Din discutia cu directorul de la Finante am inteles ca s-au facut demersurile pentru o suma consistenta care ar trebui sa fie alocata judetului, iar rezolvarea tine de cele doua ministere, Ministerul Educatiei si Ministerul Finantelor. Voi sustine demersurile pentru ca am o obligatie legala de a asigura un climat de pace sociala, dar nu sunt cel indrituit sa aloc fonduri sau sa fac aceste transferuri, pot folosi doar parghiile de care dispun in calitate de prefect. Eu nu am stiut ca sunt scoli care nu au deloc bani pentru plata salariilor", a declarat prefectul Cristian Roman.
 
Dupa intalnirea cu reprezentantul Guvernului, liderii de sindicat au spus ca vor purta discutii cu cadrele didactice pentru a hotari daca se reintorc la cursuri sau continua protestul.

Dascalii din mai multe unitati scolare din municipiile Botosani si Dorohoi au refuzat luni sa mai intre la ore, ca urmare a intarzierii platii salariilor, pentru luna februarie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
30

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
15

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
74

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...