Turcanu despre colaborarea cu PSD: "Nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national!"

Turcanu despre colaborarea cu PSD: "Nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national!"

FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani

Liderul liberal si-a nuantat sensibil declaratiile politice vizavi de PSD! Daca in ultimele zile facea declaratii publice prin care se arata sustinator al intelegerii cu PDL, mergand pana la a spune ca Antonescu nu va putea decide nimic la Botosani fara incuviintarea sa, astazi, Florin Turcanu spune ca va semna protocolul cu PSD, fiind vorba despre "o alianta pe care mi-am dorit-o"!  

Detaliile vor fi stabilite sambata, cand Florin Turcanu spune ca a fost invitat la o discutie cu Victor Ponta, la Cabana Stejarul, discutii care, a punctat liderul liberal, vor privi doar viitorul.

"Maine voi participa la Stejarul la o intalnire cu domnul Victor Ponta. El este cel care m-a invitat. Eu, impreuna cu alti doi colegi din partid, vom vedea ce doreste sa discute cu PNL Botosani. Vreau sa va spun ca vom discuta doar de viitor, pentru ca trecutul este asa cum il stim cu totii. Vom astepta semnarea protocolului la nivel national si, din informatiile pe care le am, luni va fi facut si public. Daca protocolul va fi semnat si vor fi respectate conditiile, putem discuta si la nivel judetean de o posibila colaborare cu cei de la PSD, chiar la nivelul CJ. Vreau sa fiu insa foarte clar, noi, liberalii, avem un obiectiv si ne dorim sa avem candidat la CJ Botosani, la alegerile din 2012, care vor avea loc pe noua alianta, si e posibil sa putem vorbi cu social-democratii si de o colaborare corecta. Putem trece peste orgolii, peste tot ce a fost intre noi, ca in 2012 sa castigam cu peste 60% si CJ si primariile, unde poate vom merge impreuna", a declarat Florin Turcanu.

Liderul PNL Botosani a devenit ceva mai retinut si in privinta schimbarii vicepresedintelui CJ, Cristian Achitei, dand de inteles ca intr-un viitor apropiat i-ar putea sprijini pe social-democrati in indepartarea acestuia din scaunul de la conducerea CJ.

"In ianuarie nu se va intampla nimic legat de CJ, insa nu pot eu, presedintele PNL Botosani, sa blochez un protocol national. Vom vota aceasta alianta pentru ca mi-am dorit-o si impreuna vom reusi sa rezolvam o problema: in maxim 3 luni de zile sa dam jos Guvernul si sa instalam unul care sa functioneze in interesul cetateanului", spune Turcanu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
36

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
46

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...

5 cadre didactice dintr-o localitate din Botoșani s-au specializat în tehnici didactice moderne în Finlanda (Foto)

astăzi, 18:33
437

În perioada 17 – 23.03.2024, 5 cadre didactice de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Unteni, judetul Botosani, au participat la cursuri de perfectionare organizate de Asociatia Edu2Grow in Finland...