RAED ARAFAT: Infiintarea SMURD presupune o crestere a capacitatii de interventie! - FOTO

RAED ARAFAT: Infiintarea SMURD presupune o crestere a capacitatii de interventie! - FOTO
SMURD Botosani a fost inaugurat joi, in prezenta a doi ministri secretari de stat, Mihai Capra si dr. Raed Arafat. Dupa un tur al Unitatii Primire Urgente si dupa slujba oficiata de un sobor de preoti, oficialitatile s-au deplasat la ISU Botosani, unde au asistat la un exercitiu demonstrativ privind interventia echipajelor in cazul unui accident rutier.

Odata cu infiintarea SMURD, Unitatea de Primire a Urgentelor a fost dotata cu doua ambulante moderne, cu echipaj paramedical, in timp ce ISU are doua autospeciale noi: o autospeciala pentru descarcerare cu echipaj paramedical si o autospeciala pentru interventii complexe tip FRAP.



"Sunt foarte bucuros ca am ocazia sa particip astazi la deschiderea acestui serviciu care deja si-a capatat o apreciere unanima. Ministerul Administratiei si Internelor va sustine aceasta activitate si, din cate am dicutat cu domnul ministru secretar de stat Raed Arafat, am inseles ca si Ministerul Sanatatii va investi, in continuare in SMURD Botosani, in ceea ce priveste achizitionarea altor masini", a fost declaratia colonelului Radu Anton, inspector sef al ISU Botosani.



Raed Arafat, medicul care a pus bazele acestui serviciu in Romania, a afirmat ca acum, dupa modernizare, UPU Botosani se ridica la nivelul oricarei unitati de acest gen din Europa.



"Acum, la SMURD Botosani sunt doua masini, insa vor fi 5. In ceea ce priveste UPU, pot spune ca este o unitate foarte bine dotata, asa cum ar trebui sa fie orice unitate de acest gen dintr-o tara europeana. Ministerul Sanatatii va finanta in continuare SMURD Botosani. Echipajele SMURD sunt echipaje de prim ajutor, care vor colabora cu ambulanta. Aceste echipaje au facut cursuri si sunt pregatite sa acorde prim ajutor calificat. Acest serviciu include defibrilare automata, asistenta la accidente si mai multe aspect care sunt prevazute in curricula lor de pregatire. Trebuie sa fie o colaborare stransa cu Serviciul de Ambulanta. In momentul in care vom ajunge la un numar suficient de medici la nivelul UPU, putem sa ne gandim si la infiintarea unui serviciu de terapie intensiva mobila. Va fi si o colaborare stransa cu Iasul, din punct de vedere al elicopterului. Infiintarea SMURD presupune o crestere a capacitatii de interventie. Serviciul de ambulanta a facut fata singur, dar inca mai sunt inregistrate intarzieri, inca mai avem probleme. Conform legii, noi trebuie ca, pana in 2014 sa ajungem la niste timpi de sosire impusi de Uniunea Europeana", a declarat la Botosani Raed Arafat.



Secretarul de stat Mihai Capra a precizat ca Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, inclusiv cel de la Botosani, vor fi dotate cu masini de interventie noi. "Acum suntem in fazele de licitare si achizitionare si este sansa tuturor judetelor din tara pentru a fi dotate cu masini noi", a declarat Mihai Capra.  


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
147

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
196

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
91

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...