Intâlnire de 10 ani la "Laurian": doua generații față in față, intr-un meci de baschet!

Intâlnire de 10 ani la "Laurian": doua generații față in față, intr-un meci de baschet!
Echipa actuala de baschet a Colegiului Național "A.T. Laurian" a jucat cu fosta echipă a liceului – promoția 1996 - 2000 - in cadrul unui eveniment aparte desfășurat sâmbătă, 5 iunie 2010.
 
Două generații au stat față in față, sub indrumarea atentă a domnului profesor Boris Minteanschi – antrenorul fostei echipe de baschet - și a doamnei profesoare Elena Alecsa – antrenoarea echipei actuale de baschet a școlii.


 
Meciul a avut loc pe terenul de sport al Liceului "A.T. Laurian", in prezența unor invitați speciali. Acestui eveniment i s-au alăturat domnul prof. Emil Bordeianu, de la Clubul Sportiv Botoșani, și directorul Colegiului Național "A.T. Laurian" - Ioan Onofrei.
 
La meci au mai participat și două fete din echipa de baschet a școlii, dar și un membru al echipei de juniori.


 
Ciprian Bîrlădeanu căpitanul echipei de baschet a promoției 1996-2000 și fost elev al Liceului "A.T. Laurian", ne-a impărtașit câteva impresii atât despre intâlnirea festivă de 10 ani, cât si despre meciul demonstrativ la care a luat parte alături de foștii colegi și de noua generație de elevi. "E frumos să-mi revăd foștii colegi. Regret că nu au reușit cu toții să onoreze invitația de a participa la festivitatea prilejuită de implinirea a 10 ani de la absolvirea liceului. Ne vom intâlni diseară și cu domnii profesori in cadrul unei cine festive. Și cu această ocazie, îi mulțumesc domnului profesor Boris Minteanschi, care a implinit respectata vârstă de 70 de ani și care ne-a călăuzit pașii și indrumat spre acest minunat sport care este baschetul".
 
Baschetul este o adevărată pasiune pentru Cipriqn Bîrlădeanu. "De mic, urmăream cu sufletul la gură meciurile din campionatul nord-american NBA transmise pe postul național de televiziune. Michael Jordan era fără indoială unul dintre favoriții mei".



Acesta explică de ce a ales practicarea acestui sport in defavoarea celorlalte, cum ar fi fotbalul, care era la mare căutare in acea perioadă.

"Eram fascinat de ceea ce vedeam la televizor. Fotbalul mi se părea ceva comun. Baschetul aducea un alt aer, mult mai proaspăt. Când joci baschet trebuie să treci de obstacole, să sari si apoi să arunci mingea in coș. Cam așa e și in viață. Joc si acum, când am ocazia. Din punctul meu de vedere, e cel mai frumos sport. Aveam panou de baschet acasă, după modelul celor din America. Acolo, până și in ghetouri intalnești persoane care practică acest sport ca hobby, in timpul liber".
 
Cea mai mare realizare a echipei de baschet conduse de Ciprian Bîrlădeanu a fost ocuparea locului 6 la faza naționala desfășurată la Constanța, acum mai bine de 10 ani.
 
Intâlnirea de astăzi a adus zâmbete pe chipul celor prezenți, care speră la o reintâlnire cel puțin la fel de frumoasă și plăcută, care să marcheze 20 de ani de la terminarea liceului pentru promoția 1996-2000, dar si prilej de revederi și schimb de gânduri pentru profesori și generația Laurienilor de azi.

(Material realizat de Alexandra Gavrilă)



 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
59

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
30

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
172

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...