Femeile Mironosite ale Teatrului romanesc!

Femeile Mironosite ale Teatrului romanesc!
Olga Tudorache, Oana Pellea, Mariana Buruiana, Maria Ploae. Dumnezeu ne vorbeste prin ingeri, iar actorii devin, deseori, purtatori de aripi. In Duminica Femeilor Mironosite, Stiri Botosani va prezinta cateva franturi din viata unor actrite care il cunosc si il marturisesc pe Dumnezeu. 

"Sunt marea actrita Olga Tudorache si vreau lumina in Biserica!"

La Biserica Kretzulescu din Bucuresti, actrita Olga Tudorache insufleteste aerul crestin in aproape fiecare duminica. In urma cu cativa ani, la una dintre deniile din Saptamana Patimilor, din pricina unei pene de curent, zona Sala Palatului a ramas in bezna. Pentru ca in biserica se iscase agitatie, brusc, din intuneric s-a auzit vocea grava, cu timbru inconfundabil, a Olgai Tudorache. "Ia stai, draga. Dar cum sa lasam lucrurile asa? Sa-mi dea cineva un numar de la Renel". A apucat in bezna un telefon din cele cateva care i se intinsesera si a format, la lumina slaba a mobilului, numarul care i-a fost adus la cunostinta. Dupa ce i s-a raspuns de la celalalt capat al firului, a spus doar atat: "Sunt marea actrita Olga Tudorache si vreau lumina la Biserica Kretzulescu! Acum!" Nu mai e nevoie sa spunem ca nu au trecut nici cateva minute si s-a facut lumina".

OANA PELLEA: "Mai mare minune decat viata nu exista"

Oana Pellea traieste de ani buni intr-o comuniune netulburata cu Dumnezeu, lucru ce se poate vedea limpede din mult mediatizatul sau Jurnal: "Multumesc bunului Dumnezeu ca ma ingaduie. Si crede-ma pe cuvant ca mai mare minune decat viata nu exista, ca mai mare virtute decat modestia nu exista si mai mare bucurie decat iubirea nu exista. Si peste toate e Dumnezeu. Asta e credinta mea".

MARIANA BURUIANA: "Cand esti foarte disperat, e o ocazie buna sa afli adevarul"

"Totul a plecat de la "Sa nu ucizi". Am stat fixata pe aceste cuvinte, nu ma puteam dezlipi de ele. Era in vremea Revolutiei. M-am gandit ca nimeni nu respecta poruncile. Noi ucidem tot timpul, nu numai cu armele, ci si cu vorba si cu gandul. Meseria mea era legata de vorba si de gand. Si m-am gandit ca incalc porunca si nu voiam sa mai incalc porunca", a povestit Mariana Buruiana. Cu aceste ganduri, Mariana Buruiana, care totusi nu s-a calugarit, a scris cartea "Taina marturisirii".
"Cand esti foarte disperat, e o ocazie buna sa afli adevarul, sau macar o parte, atat cat poti suporta. Rugaciunea, cuvintele speciale ale rugaciunilor ortodoxe au fost puntea cu care am trecut prapastia", spune actrita.

MARIA PLOAE: "Conteaza nu cat de lunga e rugaciunea, ci cat de prezent esti in ea"

"Am avut o viata foarte frumoasa si foarte linistita, asa cum mi-am dorit-o. Daca am sti, in incercarile grele ce ne sunt date, sa ne adresam lui Dumnezeu si sa ne rugam cu toata fiinta, ne-am ridica dupa aceea mai puternici. Conteaza nu cat de lunga e rugaciunea, ci cat de prezent esti in ea si cat de puternica se face legatura cu Dumnezeu. Ca asta e rugaciunea, comunicare cu Dumnezeu. Dupa aceea, te ridici de unde erai un om prabusit, si devii un om cu nadejde. Important este sa nu te lasi coplesit de disperare. Asaza-te in genunchi si roaga-te, iar Dumnezeu te va ajuta.
Credinta este sa crezi fara sa vezi, sa stii ca exista o lume nevazuta la care nu ai acces, decat daca ti se arata. Sa avem incredere in cei care vad, cum sunt Sfintii nostri si parintii imbunatatiti duhovniceste.
Cand ma rog, o fac mai ales catre Maica Domnului, pentru ca o simt mai aproape, are si cea mai mare trecere la Dumnezeu si ii port si numele. Simt imediat efectul rugaciunilor catre ea".
 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
30

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
153

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
65

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...