Botosani.ro
Actualizat: Acum 21 minute

25-10-2016 16:39:45Daca sunteti martorul unor evenimente va rugam sa ne contactati la:

Rss Stiri.Botosani.ro

National

OTV a mintit poporul cu Basescu!

Autor: stiri.botosani.ro  Publicat: 28-01-2010
Video (0)   Foto (1)   Comentarii (13)   Vizualizari (4647)  

OTV a mintit poporul cu Basescu!
Televiziunea condusă de Dan Diaconescu a difuzat, în ultimele două săptămâni, cu sigla "în direct", mai multe înregistrări cu preşedintele Traian Băsescu.

Transmise la ore de maximă audienţă, cele două emisiuni pretinse în direct ar fi trebuit să lămurească, prin intermediul preşedintelui, misterul deja faimoasei flăcări violet.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) s-a sesizat cu privire la această manieră flagrantă de dezinformare şi, în şedinţa de astăzi, a hotărât amendarea postului OTV cu suma de 15.000 de lei.

Emisiunea incriminatoare, din punct de vedere al CNA, a fost cea din 25 ianuarie şi a constat în redifuzarea dezbaterii finale dintre finaliştii prezidenţialelor din această iarnă, Traian Băsescu şi Mircea Geoană. Pentru a-şi fideliza telespectatorii, însă, pe ecran au fost postate, sub sigla OTV, menţiunea "Special" şi textul "Uitaţi-vă la faţa lui Geoană: E atacat energetic sau nu?".
De asemenea, pe burtieră (partea de jos a ecranului), era postată fraza "Mai sunt câteva momente până când preşedintele Traian Băsescu va răspunde lui Dan Diaconescu dacă a folosit sau nu paranormali în alegeri".

"În direct", din decembrie

După ora 21.00, în partea de sus a ecranului a fost titrat "Diaconescu îl va întreba pe Băsescu, la un moment dat, dacă a folosit sau nu paranormali în campanie" iar jos, "Fiţi atenţi, minut cu minut, ce va răspunde preşedintele Băsescu la întrebările despre flacăra violet". Realizatorii OTV au plusat şi, după numai jumătate de oră, telespectatorii erau îndemnaţi să trimită mesaje taxate cu 0,42 euro/minut, pentru preşedintele Băsescu.

Cine a avut răbdare şi-a dat seama, până la urmă, că totul nu era decât o farsă a postului de televiziune, întrucât, în discuţiile purtate de Dan Diaconescu şi interlocutorul său nu se făcea referie la flacăra violet. Întregul mister era spulberat chiar de una dintre afirmaţiile lui Traian Băsescu: "Veţi vedea pe 6 decembrie", ceea ce confirma faptul că emisiunea prezentată "în direct" era doar o înregistrare.

"Este o formă de a păcăli publicul, dând impresia că asistă la o emisiune specială", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. "Aşa ceva nu a mai făcut nimeni", a explicat Popescu, citat de Mediafax, precizând că postul OTV a încălcat art. 3, alin. 2 din Legea audiovizualului, cu privire la informarea obiectivă a publicului, cât şi art. 85, alin. 2, litera b din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

 

 


evz.roShare on Facebook Share on Twitter

«Inapoi«

COMENTARII

    Curs valutar

    Curs de referinta BNR stabilit la 21-10-2016
    • EUR : 4.5068 RON   0.0554 RON
    • USD : 4.1343 RON   0.1655 RON
    • XAU : 168.066 RON   -0.592 RON