"Daruiti copiilor ingeri", un prilej de a vorbi cu Ingerul Craciunului, la Teatrul Vasilache Botosani!

"Daruiti copiilor ingeri", un prilej de a vorbi cu Ingerul Craciunului, la Teatrul Vasilache Botosani!
Teatrul pentru Copii si Tineret "Vasilache" incheie anul calendaristic cu un spectacol menit sa ne apropie de spiritul Craciunului, o poveste despre ingeri, insa si un spectacol care ne va reaminti farmecul traditiilor populare. "Daruiti copiilor ingeri!", in regia lui Marius Rogojinschi, este un spectacol eseu, inspirat din povesti monahale.
 
Ultima reprezentatie a avut loc la Bucuresti, la Festivalul International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie", organizat de Teatrul Tandarica – Bucuresti, spectacolul bucurandu-se de aprecierea juriului, acesta oferind actorilor botosaneni Mentiune pentru valorificarea datinilor folclorice si a povestilor religioase, dar mai ales a impresionat publicul, care a fost profund miscat de incarcatura spirituala si de frumusetea traditiilor moldovenesti. 

"Stiati ca intre ingeri si copii, de pilda, sentimentul iubirii este profund, unic, reciproc si ca fiecare copil poarta in sufletul sau o aripa de inger? Daca stiati, atunci sa nu uitati niciodata aceasta Taina, pentru ca atunci cand veti dori sa faceti cea mai mare bucurie copiilor vostri… daruiti-le ingeri!", ne transmite regizorul Marius Rogojinschi, directorul Teatrului pentru Copii si Tineret Vasilache Botosani.

De altfel, prin acest spectacol, Marius Rogojinschi a depasit latura pur artistica a unei productii teatrale obisnuite, spectacolul "Daruiti copiilor ingeri" fiind, de departe, o poveste care transcende spatiul formal, pentru a deveni traire crestina.

Un spectacol pe care il puteti darui tuturor, indiferent de varsta.

Un spectacol imaginat de Marius Rogojinschi, cu actorii Anca Stefan, Mihaela Nistorica, Ramona Hriscu, Mihaela Stempel, Marius Rusu, Tudor Rotaru, Laurentiu Vasilache,Claudiu Galateanu.
Regia si scenografia Marius Rogojinschi.
Costume si constructie papusi Mihai Pastramagiu.

Momentele de coregrafie, care cu siguranta va vor incanta, au fost realizate de Victoria Bucun si Mihai Fediuc.

Duminica, 20 decembrie 2009, la orele 11.00 si 12.30, ultima reprezentatie din acest an a Teatrului Vasilache! "Speram ca spectatorii nostri sa nu rateze aceasta ocazie de a vorbi cu Ingerul Craciunului", spune Mihaela Nistorica, director adjunct al Teatrului Vasilache Botosani.
 


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
177

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
36

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
289

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...